Logo
utsnitt av cd cover mnj we are

Coverdesign CD og LP

Kunder: Eirik Hegdal, Trondheim Jazzorkester, Alpaca Ensemble, Øra Studio, Henning Sommero, Embla, Andreas Aase m.fl.
Oppdrag: Design og klargjøring for trykk av CD og LP

Oppgjennom årene har vi hatt den glede å få designe CD-cover og plater for mange veldig ulike artister.
Å fange musikken visuelt er veldig utfordrende da tolking av musikk kan være så subjektivt, men en god dialog med musikerne hjelper alltid til å skape noe alle kan være fornøyd med. Å designe en helhet for CD/LP-plate, booklet og cover er noe av det gøyeste vi gjør! Ofte har vi hatt en finger med i spillet på foto eller grafikk som brukes i coverene også.
Til slutt skal alle copyrightmerker og logoer og strekkoder på riktig plass med riktig fargekode for trykkeriet, og alle små låt-tider og musikernavn korrekturleses og bli rett – slett ingen liten del av denne typen jobber. 

Trondheim Jazzorchestra & Eirik Hegdal: Sidewalk Comedy. Dobbelt CD cover med labellomme. Vi fotograferte musikerne på det stemningsfulle loftet her på Atelier Ilsvika, og så lagde vi en grafisk tegning basert på fotoene til forsiden av coveret. Fargerikt cover som står i stil med musikken.

Team Hegdal: Volume 1. Dobbelt CD cover med labellomme. Her har Eirik selv hatt en sterk formening hvilke elementer han ville ha med i coverdeisgnet, som vi så har satt opp og ferdiggjort for trykk.

en en en: Rød & Blå. Dobbelt CD-cover med labellomme. Design basert på tegning og innspillfra Eirik Hegdal.

Mock-up foto av cd cover utbretta liggende på bord

Alpaca Ensemble: oh no love, you´re not alone. Med inspirasjon fra David Bowie som utgangspunkt både for musikken og coveret hadde vi en utrolig artig fotosession med sminkør og kostymer (eh, malerdresser). Coveret fikk en hvit bakgrunn for å fremheve sminken/ansiktene og tittelen, mens når du åpner opp coveret eksploderer fargebruken. 

Alpaca Ensemble plays Lene Grenager: Systema Naturae. Digipack med tre sider. Siden Alpaca Ensemble hadde latt seg inspirer av Carl von Linne´s Systema Naturae fant vi fram mors gamle herabarium fra barneskolen og avfotograferte bl.a. Marikåpa. Tittelen har også fått fonter fra en gammel bok.

Alpaca Ensemble, Eirik Hegdal: elevator. Digipack med tre sider og booklet. Svart-hvit gjennom hele coveret gir stor vekt på teksten og de få gule uthevingene i bookletn. 

Mock up of cd cover tjo we are

Eirik Hegdal | Trondheim Jazz Orchestra: We are? Dette coveret prydes av et foto av en nydelig tapet vi fant på et gammel toalett oppi Snåsa(!). Veldig fornøyd med dette resultatet, mens det første opptrykket på resirkulert papp ikke gjenga tiiteltekst like tydelig for å si det sånn. Da lærte vi det!

Bilde av et dobbeltoppslag i programmheftet

Trondheim jazz Orchestra | Eirik Hegdal: Wood and Water. Et album med sterk vekt på tekstinnholdet er alltid en drømmeoppgave for oss grafiske designere. Å ta opp malesakene for å skape forsidebildet var også en  skummel men veldig fin utfordring.

Bilde av et dobbeltoppslag i programmheftet

Andreas Aase: EON. Andreas har vi fått lagd flere cover for, og renhet og enkelhet er alltid gjennomgangstonen han ønsker seg. 

Bilde av et dobbeltoppslag i programmheftet

Alapaca Ensemble & Eirik Hegdal: Moving Slow. Dobbelt CD-cover med labellomme. Eirik ønsket seg et grafisk/kunstnerisk lekent uttrykk med fokus på musikken og instrumentene. Vi tok utfordringen og skjærte ut, trykket og digitaliserte.

Foto mock-up av cd cover med label stikkende ut fra siden

Henning Sommero: Edda. Jewel box med booklet. Med maleri av Håkon Gullvåg som utgangspunkt handlet det om å bruke det på beste mulig måte og holde resten enkelt.

Foto mock-up av cd cover med label stikkende ut fra siden

Henning Sommero: Vintereple. Jewel case med booklet. 

Foto mock-up av cd cover for Embla med label stikkende ut fra siden

Embla: Nature´s First Green. Cd-cover med 3 sider og booklet. Foto og design av oss.

Foto mock-up av cd cover med label stikkende ut fra siden

Svevestøv: en ainna melodi. CD-cover og LP-cover med booklet. Her har vi brukt en kombinasjon av våre foto og grafiske elementer for å skape en stilren og enkel, men uttrykksfull stemning.