Logo
Mock-up av nettbutikken trans-art.no

Nettbutikk for Leiken Vik og Oddvar I. N. Daren

Kunde: Leiken Vik og Oddvar I. N. Daren
Oppdrag: Lage en velfungerende nettbutikk

Kunstnerne Leiken Vik og Oddvar I. N. Daren tok kontakt med oss da de var klare for å ta et stort steg ut i den digitale verden med en nettbutikk for sine kunstverk.

Gjennom flere års samarbeid med kunstnere og kunsthåndverkere, har vi erfart at prosessen med å lage hjemmesider og nettbutikk kan by på mange valg og utfordringer med å sette ord på eget virke. Men det viste seg at Leiken og Oddvar var så godt forberedt og gjennomtenkt at dette gikk veldig fint og raskt.

Leiken var i ferd med å ta ned en utstilling på Britannia Hotel, som var grei å videreføre rett til nettbutikken. Bildene var tatt, produktene var der, og til og med lister og priser hadde hun på plass fra utstillingen, noe som ga ytterligere fart til prosessen.

Mockup av nettbutikken trans-art.no

Men det aller første vi måtte finne ut av var hvilken nettadresse de skulle bruke.
Med to uavhengige (dog ofte samarbeidende) kunstnere som ville ha en felles nettbutikk, ble det “feil” å bruke bare en av deres egne nettsider som domene.
De besluttet å gå for et eget domene som kunne ha et felles uttrykk, uavhengig av deres egne nettsider. Siden de hadde domenet trans-art.no fra tidligere galleridrift, besluttet de å bruke dette.

Visuelt måtte vi så skape noe uavhengig av deres separate visuelle stiler – noe nytt. De var klare i sine ønsker på en nøytral og ren stil for å gjøre kundeopplevelsen enkel, noe vi selvsagt var veldig enig i. Oppmerksomheten til kunder på nett er svært flyktig og bør behandles med respekt – gjør det enkelt, delikat og forståelig.

Vi synes nettbutikken fremstår slik i dag, og ser fram til å følge med Leiken og Oddvar på deres neste fase: å skaffe butikken besøk! Første kjøpet er allerede et faktum vi håper flere vil komme.