Oppdrag: Nettside & nettbutikk

Ny design høst 22

Kunstnerne Leiken Vik og Oddvar I. N. Daren tok kontakt med oss da de ville ha en nettbutikk for sine kunstverk. Flere års samarbeid med kunstnere og kunsthåndverkere, har vist oss at prosessen med å lage hjemmesider og nettbutikk kan by på mange valg og utfordringer med å sette ord på eget virke, definere kategorier, fremskaffe gode nok fotos osv. Men dette hadde Leiken og Oddvar tenkt godt gjennom på forhånd og hadde materialet klart. Leiken var i ferd med å ta ned en utstilling på Britannia Hotel, som var grei å videreføre rett til nettbutikken. Bildene var tatt, produktene var der, og til og med lister og priser hadde hun på plass fra utstillingen, noe som ga ytterligere fart til prosessen.

Å kategorisere sitt eget kunstneriske virke kan være vanskelig for mange – men har man hatt en stor utstilling er mye av jobben gjerne gjort allerede!

Vi har gitt råd fra A til Å, fra hvilket domenenavn man velger når man er to uavhengige kunstnere, til hva som skal stå i produktbeskrivelsen. I tillegg har vi designet og bygd både nettside og butikk. Etter en godt gjennomført og rask prosess gjenstår nå den store dag-til-dag-jobben til kunstnerne: å få nettsida ut til brukerne og brukerne til butikken.

Se nettsida & butikken: www.trans-art.no